Как да изтриете фотоалбуми на iPhone, iPad и Mac

Лесно е да затрупате приложението Photos с различни фотоалбуми. Може да е нещо, което сте създали преди години и сте забравили, или нещо, създадено за вас. Ето как да изтриете фотоалбуми на iPhone, iPad и Mac.

Изтрийте фотоалбуми на iPhone и iPad

Приложението Photos на iPhone и iPad улеснява добавянето, организирането и изтриването на албуми. Освен това можете да изтриете няколко албума едновременно от екрана за редактиране на албуми.

СВЪРЗАНИ: Как да организирате вашите iPhone снимки с албуми

Когато изтриете фотоалбум, той не изтрива никакви снимки, които са вътре в албума. Снимките ще продължат да бъдат налични в албума „Последни“ и в други албуми.

За да стартирате процеса, отворете приложението „Снимки“ на вашия iPhone или iPad и след това отидете до раздела „Албуми“.

Ще намерите всичките си албуми в раздела „Моите албуми“ в горната част на страницата. Тук докоснете бутона „Виж всички“, намиращ се в горния десен ъгъл.

Сега ще видите мрежа от всичките си албуми. Просто докоснете бутона „Редактиране“ от горния десен ъгъл.

Вече ще бъдете в режим за редактиране на албуми, подобно на режима за редактиране на началния екран. Тук можете да плъзгате и пускате албуми, за да ги пренареждате.

За да изтриете албум, просто докоснете червения бутон „-“, намиращ се в горния ляв ъгъл на изображението на албум.

След това от изскачащото съобщение потвърдете действието, като изберете бутона „Изтриване на албум“. Можете да изтриете всеки албум, различен от албумите „Последни“ и „Любими“.

След като потвърдите, ще забележите, че албумът ще бъде премахнат от списъка с моите албуми. Можете да продължите да изтривате албуми, като следвате същия процес. Когато сте готови, докоснете бутона „Готово“, за да се върнете към сърфирането в албумите си.

Изтрийте фотоалбуми на Mac

Процесът на изтриване на фотоалбум от приложението Photos на Mac е дори по-лесен, отколкото на iPhone и iPad.

Отворете приложението „Снимки“ на вашия Mac. Сега отидете в страничната лента и разширете папката „Моите албуми“. Тук потърсете папката, която искате да изтриете, и след това щракнете с десния бутон върху нея.

От контекстното меню изберете опцията „Изтриване на албум“.

Сега ще видите изскачащ прозорец с молба за потвърждение. Тук кликнете върху бутона „Изтриване“.

Албумът вече ще бъде изтрит от вашата iCloud Photo Library и промяната ще бъде синхронизирана на всички ваши устройства. Отново, това няма да засегне никоя от вашите снимки.

За първи път сте в приложението Снимки? Ето няколко функции, за които може да не знаете:

  • Приложението Photos може автоматично да коригира изкривените ви снимки.
  • Можете да скриете снимки, които не искате да виждате в албума на последните.

СВЪРЗАНИ: Как да скриете частни снимки и видеоклипове на вашия iPhone или iPad