Как да деактивирам бързото превключване на потребители на Windows 7, 8 или 10

Бързото превключване на потребителите може да бъде удобно, но също така има и недостатъци. Ето как да го деактивирате във всички версии на Windows, ако искате.

Бързото превключване на потребителите позволява на потребителите да влизат в компютър, докато други потребители все още са влезли. Въпреки че предлага очевидното предимство да не принуждавате другите потребители да излизат, преди да можете да влезете със собствения си акаунт, той има някои недостатъци. Докато другите потребители са влезли в системата, Windows използва допълнителни ресурси за тях - особено ако са оставили активни приложения или фонови услуги, изискващи много ресурси. Ако други потребители са влезли в системата, вие също не можете да рестартирате или изключите компютъра, без да ги накарате да излязат или да рискувате да загубите всички отворени файлове, които не са запазили. Ако имате няколко потребители на вашия компютър и предпочитате да нямате възможност за бързо превключване на потребителите, просто трябва да направите бързо редактиране на системния регистър на Windows или редактора на локални групови правила.

Трябва да отбележите, че този хак не деактивира технически бързото превключване на потребителите. Вместо това той скрива всички потребителски интерфейси за превключване, които се появяват в менюто "Старт", екрана за влизане и диспечера на задачите. След като всички потребители излязат от своите потребителски акаунти, те вече няма да могат да превключват към други потребители, използвайки интерфейса на Windows, което за всички практически цели е същото като деактивирането на функцията.

Домашни потребители: Деактивирайте бързото превключване на потребители чрез редактиране на системния регистър

Ако имате издание на Windows Home, ще трябва да редактирате системния регистър на Windows, за да направите тези промени. Можете също да го направите по този начин, ако имате Windows Pro или Enterprise, но се чувствате по-удобно да работите в системния регистър, отколкото редактор на групови правила. (Ако обаче имате Pro или Enterprise, препоръчваме да използвате по-лесния редактор на групови правила, както е описано в следващия раздел.)

Стандартно предупреждение: Редакторът на системния регистър е мощен инструмент и неправилното му използване може да направи вашата система нестабилна или дори неработоспособна. Това е доста прост хак и стига да се придържате към инструкциите, не би трябвало да имате проблеми. Въпреки това, ако никога досега не сте работили с него, помислете за това как да използвате редактора на системния регистър, преди да започнете. И определено направете резервно копие на системния регистър (и вашия компютър!), Преди да направите промени.

СВЪРЗАНИ: Научете се да използвате редактора на системния регистър като професионалист

За да започнете, отворете редактора на системния регистър, като натиснете „Старт“ и напишете „regedit“. Натиснете Enter, за да отворите редактора на системния регистър и да му дадете разрешение да прави промени във вашия компютър.

В редактора на системния регистър използвайте лявата странична лента, за да преминете към следния ключ:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System

След това ще създадете нова стойност в Systemключа. Щракнете с десния бутон върху Systemбутона и изберете New> DWORD (32-bit) Value. Наименувайте новата стойност „HideFastUserSwitching.“

Щракнете двукратно върху новата HideFastUserSwitchingстойност, за да отворите прозореца с нейните свойства. Променете стойността в полето „Данни за стойността“ от 0 на 1 и след това щракнете върху „OK“.

Вече можете да затворите редактора на системния регистър. Ще трябва да излезете от всички потребителски акаунти, които са влезли в момента (или да рестартирате компютъра) и след това да влезете отново с всички акаунти, които искате. След като влезете, можете да тествате промяната, като отворите менюто "Старт" и проверите, че опцията за превключване към други потребители вече не е налице.

За да отмените промяната, просто следвайте същите стъпки и задайте HideFastUserSwitching стойността обратно на 0 или изтрийте стойността изцяло.

Изтеглете нашия хак в системния регистър с едно щракване

Ако не искате да се гмурнете сами в системния регистър, създадохме две хакове за изтегляне, които можете да използвате. Единият хак деактивира Fast User Switching, а другият го активира отново, като възстановява настройката по подразбиране. И двете са включени в следния ZIP файл. Щракнете двукратно върху този, който искате да използвате, щракнете върху подканите и след това рестартирайте компютъра.

Хакове за бързо превключване на потребители

СВЪРЗАНИ: Как да направите свои собствени хакове в системния регистър на Windows

Тези хакове всъщност са само System ключът, съкратен до HideFastUserSwitchingстойността, която описахме по-горе, и след това експортиран в .REG файл. Изпълнението на хак „Disable Fast User Switching“ създава HideFastUserSwitching стойността и я задава на 1. Стартирането на хака „Enable Fast User Switching (Default)“ изтрива стойността. И ако обичате да си бъркате в системния регистър, струва си да отделите време, за да научите как да правите свои собствени хакове в системния регистър.

Професионални и корпоративни потребители: Деактивирайте бързото превключване на потребители с редактора на локални групови правила

СВЪРЗАНИ: Използване на редактор на групови правила за настройка на вашия компютър

Ако използвате Windows 10 Pro или Enterprise, най-лесният начин да деактивирате бързото превключване на потребителите е чрез редактора на локални групови правила. Това е доста мощен инструмент, така че ако никога преди не сте го използвали, струва си да отделите малко време, за да научите какво може да направи. Освен това, ако сте във фирмена мрежа, направете услуга на всички и първо се консултирайте с вашия администратор. Ако вашият работен компютър е част от домейн, също така е вероятно той да е част от групова политика на домейн, която така или иначе ще замести правилата на локалната група.

В Windows 10 Pro или Enterprise натиснете Start, въведете gpedit.msc и натиснете Enter.

В Редактора на локални групови правила в левия прозорец разгледайте Конфигурация на компютъра> Административни шаблони> Система> Вход. Отдясно намерете настройката „Скриване на входните точки за бързо превключване на потребителите“ и щракнете двукратно върху нея.

В прозореца за свойства, който се отваря, изберете опцията „Enabled“ и след това щракнете върху „OK“.

Вече можете да излезете от редактора на локални групови правила. Излезте от всички акаунти, в които потребителят е влязъл (или рестартирайте компютъра си). Когато влезете отново в акаунта си, тествайте промяната си, като проверите дали опцията за смяна на потребители е премахната от менюто „Старт“. Ако по всяко време искате да активирате отново бързото превключване на потребителите, просто следвайте същата процедура и задайте тази опция обратно на Disabled или Not Configured.