Как да промените състоянието си на Discord

Състоянието на Discord показва дали сте заети или AFK. Можете да го промените на уебсайта на Discord, приложението за настолни компютри за Windows или Mac или мобилното приложение за Android, iPhone или iPad.

Променете състоянието си на Discord на Windows или Mac

За да промените състоянието си на Discord, ще трябва да влезете в акаунта си на уебсайта на Discord или на настолното приложение за Windows или Mac.

Интерфейсът Discord е еднакъв за Windows и Mac. Стъпките по-долу трябва да ви помогнат да промените състоянието на Discord, независимо дали използвате уебсайта или приложението за настолни компютри. Състоянието ви на Discord е за целия акаунт, така че вашето актуализирано съобщение ще се показва на всички на всички сървъри на Discord, към които сте се присъединили.

СВЪРЗАНИ: Какво е раздора и само за геймърите?

За да започнете, отворете уебсайта на Discord или приложението за настолни компютри и след това влезте във вашия акаунт в Discord. В долния ляв ъгъл ще видите потребителското си име, иконата на потребителския профил и текущото състояние.

Щракнете върху иконата на вашия профил, за да отворите списъка с наличните състояния.

По подразбиране има четири предварително зададени състояния, които можете да изберете.

„Онлайн“ сигнализира, че сте готови за чат и игра. Ако сте далеч от компютъра си, можете да настроите състоянието си на „Неактивен“, за да покажете, че не сте на разположение.

Ако сте заети, задаването на състоянието ви на „Не ме безпокойте“ заглушава известията ви и показва на другите, че нямате достъп. Ако искате да бъдете скрити от онлайн списъка с потребители, можете да зададете състоянието си на „Невидим“, но пак ще можете да разговаряте и да използвате Discord както обикновено.

Щракнете върху опцията, която искате незабавно да промените вашия акаунт за състоянието на Discord.

Можете също да щракнете върху „Задаване на персонализиран статус“, за да създадете състояние по ваш избор. След това това ще се появи под вашето потребителско име в списъците с канали Discord.

В падащото меню „Изчистване след“ можете да решите колко дълго ще се показва съобщението за персонализирано състояние.

СВЪРЗАНИ: Как да се присъедините към Discord Server

Ако изберете иконата на емотикони, можете също да зададете персонализирана икона на състоянието. Можете да приложите едно от стандартните емоджи за Discord или да добавите персонализирано към актуализацията на състоянието си.

Когато сте доволни от вашия персонализиран статус, щракнете върху „Запазване“.

Независимо дали избирате предварително зададено или персонализирано състояние, то ще бъде актуализирано незабавно.

Можете да променяте статуса си толкова често, колкото искате. Понякога ще се промени автоматично. Например, състоянието ви ще премине на „Idle“, ако не докоснете клавиатурата за кратък период (освен ако вече не сте задали ръчно състояние).

Променете състоянието си на Discord на Android, iPhone или iPad

Можете също да промените състоянието си в мобилното приложение Discord на Android, iPhone или iPad. За целта отворете приложението Discord на телефона или таблета си. Докоснете менюто за хамбургер в горния ляв ъгъл, за да отворите списъка със сървъри и канали.

Докоснете иконата на потребителския си профил в долния десен ъгъл, за да отворите менюто „Потребителски настройки“.

Можете да персонализирате вашия акаунт в Discord в менюто „Потребителски настройки“, включително да зададете нов статус. За целта докоснете „Задаване на статус“.

В долната част на екрана се появява изскачащо меню. Точно както можете в приложението за настолни компютри, можете да зададете състоянието си на една от четирите предварително зададени настройки: „Онлайн“, „Неактивен“, „Не безпокойте“ или „Невидим“.

СВЪРЗАНИ: 8 начина за персонализиране на вашия акаунт за раздори

Докоснете „Задаване на персонализиран статус“, ако вместо това искате да направите това.

В менюто „Персонализирано състояние“ въведете състояние в полето „Задаване на персонализирано състояние“. Докоснете емотиконите до него, за да изберете такова за вашия статус. Вашият персонализиран статус (както вашият текст, така и емотикони) ще се появи под вашето потребителско име в списъците с потребители на канала Discord.

Под съобщението за състоянието изберете колко дълго искате да се показва: 30 минути, един час, четири часа или до утре.

Ако изобщо не искате състоянието ви да се изчисти, изберете „Не изчиствайте“.

За да запазите персонализираното си състояние, докоснете иконата Save в долния десен ъгъл.

Вашият статус ще бъде приложен незабавно.