Как да деактивирам или изтрия акаунт в Twitch

Twitch е чудесна платформа, за да се отпуснете, да се отпуснете и да гледате любимите си стримери да играят игри и да си чатят с техните общности. Ако обаче ви е скучно от Twitch, може да искате да деактивирате или изтриете акаунта си. Ето как.

Как да деактивирам акаунт в Twitch

Ако имате нужда от малко време от Twitch, първо можете да деактивирате акаунта си. Това ще ви позволи временно да поставите на пауза активността си в Twitch и да скриете профила си от погледа. Няма да можете да влезете, да говорите или да използвате акаунта си по какъвто и да е начин, освен ако не решите да го активирате отново.

Това е добър вариант, ако искате малко време далеч от платформата, но мислите да се върнете по-късно. Не забравяйте първо да прекратите всички активни абонаменти за Twitch Prime и други абонаменти за платени канали, за да сте сигурни, че няма да бъдете таксувани, докато акаунтът ви е деактивиран.

СВЪРЗАНИ: Как да се абонирате за Twitch Streamer с помощта на Amazon Prime

Ако забравите, не се притеснявайте - Twitch трябва автоматично да прекрати тези абонаменти, след като изтекат. Ако активирате отново акаунта си преди да изтекат абонаменти, можете да продължите да се наслаждавате на привилегиите, свързани с тях.

За да деактивирате акаунта си в Twitch, отидете на уебсайта на Twitch и влезте. Ще трябва да направите това от уеб браузър, тъй като няма да можете да деактивирате акаунта си чрез приложението Twitch на настолен компютър, iPhone или Android.

След като влезете, изберете иконата на акаунта си в горния десен ъгъл. От падащото меню щракнете върху опцията „Настройки“.

На страницата с настройки на Twitch превъртете до дъното, докато стигнете до раздела „Деактивиране на вашия Twitch акаунт“ и след това щракнете върху връзката „Disable Account“.

Уверете се, че акаунтът Twitch, с който сте влезли, е акаунтът, който искате да деактивирате. Ако искате, можете да посочите причина в полето „Кажете ни защо деактивирате акаунта си“, но това е напълно незадължително.

След като сте готови да деактивирате акаунта си, щракнете върху бутона „Деактивиране на акаунта“.

Вашият акаунт вече трябва да бъде деактивиран. Ще излезете от Twitch и цялата активност във вашия акаунт трябва да бъде поставена на пауза.

Ако искате да активирате отново акаунта си по всяко време, влезте отново в Twitch от уебсайта на работния плот на услугата, като използвате данните за деактивирания си акаунт.

Ще бъдете попитани дали искате да активирате отново акаунта си - кликнете върху „Реактивиране“, за да го направите.

Това ще възстанови акаунта ви, като ви позволи да възобновите стрийминг или да гледате други стримери.

Как да изтриете акаунт в Twitch

Деактивирането на вашия акаунт в Twitch ви дава възможност да го възстановите, ако искате или трябва по-късно. Ако искате да изтриете своя акаунт в Twitch, можете, но това ще изтрие за постоянно всичко, прикрепено към този акаунт, включително приятели, абонаменти и следващия канал.

Няма да можете да извлечете акаунта си, след като го изтриете, а други потребители ще могат да заявят вашия потребителски идентификатор, след като бъде рециклиран. Ако не сте сигурни, първо деактивирайте акаунта си - винаги можете да го изтриете по-късно.

За да изтриете акаунта си в Twitch, отидете на страницата за изтриване на акаунта на уебсайта на Twitch. Тази връзка не е лесно достъпна, така че ще трябва да щракнете върху нея ръчно, за да влезете в страницата. Ако още не сте влезли, първо трябва да направите това.

Можете да посочите причина за изтриване на акаунта си в предоставеното поле, но това не е задължително. След като сте готови да изтриете акаунта, щракнете върху бутона „Изтриване на акаунт“.

Twitch ще потвърди, че акаунтът ви е изтрит със съобщение, в което се казва. След като това се появи, вашият акаунт в Twitch, настройките и всички други подходящи данни ще бъдат изтрити.

След като направите това, няма да можете да извлечете акаунта си, но можете да го регистрирате отново, като използвате същия идентификатор на потребителя, ако искате да го направите.