Как временно да деактивирате профила си в Instagram

Искате ли да си починете от Instagram? Това е напълно разумно. Вместо да изтриете приложението или профила си, опитайте временно да деактивирате своя акаунт в Instagram. Когато можете да се върнете след месец, всичко ще бъде точно както напуснахте социалната мрежа.

Как временно да деактивирате профила си в Instagram

Временното деактивиране на вашия акаунт в Instagram изтрива вашия профил от социалната мрежа за периода от време, който искате да излезете от сайта. URL адресът ви в Instagram ще стане невалиден, потребителите няма да могат да ви намерят в търсене и също така няма да могат да се свържат с вас. Тези функции ще бъдат възстановени, когато активирате отново акаунта си.

Можете временно да деактивирате своя акаунт в Instagram, без значение дали е личен акаунт, акаунт на създател или бизнес акаунт.

Колкото и да е странно, не можете да деактивирате акаунта си от приложението Instagram на iPhone или Android. Вместо това ще трябва да използвате уебсайта на Instagram.

Започнете с отваряне на уебсайта на Instagram на вашия работен плот или браузър на смартфон и влезте с акаунта, който искате да деактивирате.

СВЪРЗАНИ: Как да използвате Instagram в мрежата от вашия компютър

След това отидете в раздела „Профил“ и изберете опцията „Редактиране на профил“.

Като алтернатива можете да използвате тази връзка, за да преминете директно към екрана „Редактиране на профил“.

Тук превъртете надолу и изберете връзката „Временно деактивиране на моя акаунт“.

Instagram сега ще ви попита причината за деактивиране на акаунта ви. Можете да изберете причина от падащото меню. Ако не искате да посочите конкретна причина, изберете опцията „Нещо друго“.

След като направите избора, въведете паролата си за Instagram.

За втори път докоснете синия бутон „Временно деактивиране на акаунт“ в долната част на екрана. Instagram ще ви помоли да потвърдите за трети път, че искате да продължите. От изскачащия прозорец натиснете бутона „Да“.

Вашият акаунт в Instagram вече ще бъде деактивиран и ще излезете от приложението Instagram на вашия смартфон. За да потвърдите, можете да опитате да търсите вашето потребителско име в Instagram. Instagram или ще ви каже, че потребителят не съществува, или че все още не е публикувал нищо.

Как да активирате отново своя акаунт в Instagram

Можете да се върнете и да активирате отново деактивирания си акаунт в Instagram по всяко време. Всичко, от което се нуждаете, е вашето потребителско име и парола. Ако сте забравили паролата си, можете да опитате да я нулирате.

Отворете приложението Instagram на вашия iPhone или устройство с Android или посетете уебсайта на Instagram.

Тук влезте с потребителското си име и парола за Instagram.

Незабавно акаунтът ви ще бъде възстановен до предишната си слава. За допълнителна сигурност трябва да промените паролата си за Instagram след повторно активиране на акаунта си.

Не искате да се върнете? Можете изцяло да изтриете акаунта си в Instagram.

СВЪРЗАНИ: Как да изтриете профила си в Instagram